Начало ОБЯВЛЕНИЯ ИЗБОРИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ И ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ - 9 ЮНИ 2024 Кампания на Европейския парламент за насърчаване на избирателната активност
Банер
Банер
Банер
Банер

Последни публикации

PDF Печат Е-поща
Понеделник, 29 Април 2024г. 16:47ч.

izpolzvai glasa si

 

 КАМПАНИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ

 

       Европейският парламент стартира днес своята кампания за насърчаване на избирателната активност за европейските избори. Между 6-ти и 9-ти юни 2024 г. над 370 милиона души в 27 държави членки ще бъдат призовани да отидат до урните, за да гласуват на европейските избори. За да подчертае важността на гласуването и опазването на демокрацията, Европейският парламент стартира комуникационна кампания под мотото: "Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб" с участието на по-възрастни европейци, които свидетелстват от първа ръка за преобразяващата сила на демокрацията в живота им. Тези забележителни хора разказват личните си истории - за преживяното от тях потисничество или крехкостта на демокрацията - и искат да ги предадат на своите внуци и следващите поколения. Те разкриват как гласуването не е нещо, което трябва да приемат за даденост, и се обръщат към зрителя с призива "Използвай гласа си, или друг ще реши вместо теб".

        В Европейския съюз днес демокрацията е даденост. Но това не винаги е било така. Не толкова отдавна милиони европейци преживяха времена, когато не можеха да гласуват или дори да говорят свободно, когато животът им можеше да бъде застрашен просто защото са различни, защото имат различни вярвания или защото искат различен живот. Демокрацията е ценен дар, предаден ни от предишните поколения. Те се стремяха към това и се бореха за него. Сега от нас зависи да го запазим, да го направим по-силен и да го предадем на следващите поколения.

       Най-ефективният начин да направим това е като гласуваме на изборите - защото колкото повече хора гласуват, толкова по-силна става демокрацията.

Изборите за Европейски парламент в България ще се проведат на 9-ти юни.

 

Началото на кампанията е дадено с кратко видео, което може да видите

 

 ep video

 

 

 

 

.

.

.

.
Банер
Банер
Банер