Начало ОБЯВЛЕНИЯ За хотелиерите Предоставяне на тестова версия на Единната система за туристическа информация и видеоинструкции за работа
Банер
Банер
Банер
Банер

Последни публикации

PDF Печат Е-поща
Сряда, 10 Юли 2019г. 14:39ч.

Уважаеми хотелиери,

 

Уведомяваме Ви, че разработената и внедрена от Министерството на туризма Единна система за туристическа информация /ЕСТИ/, функционира и към момента всеки хотелиер може да подава заявка за регистрация в реалната среда на ЕСТИ на https://esti.tourism.government.bg. На този адрес са публикувани и формулярите-заявления за създаване на потребителско име и парола за достъп до системата. Адресът е достъпен и чрез страницата на Министерството на туризма, секция ЕСТИ.За улеснение на хотелиерския бранш, се осигурява възможност за регистрация в тестова среда на системата, която не се различава от реалната и осигурява достъп до целия набор от функционалности, но без риск от нежелани последствия, от подаване на грешни данни или неправилна работа със системата. Достъпът до тестовата версия на системата става по идентичен начин, както до реалната система, след подадена заявка от страна на хотелиерите стопанисващи местата за настаняване. Адресът на тестовата система е https://estitest.tourism.government.bg.

Предоставяме на Вашето внимание и видео инструкции за работа със системата ЕСТИ - отвори;


Хотелиерите, които нямат имейл адрес, следва да си създат такъв, за да могат успешно да си подадат съответната заявка до Министерството на туризма.

Уведомяваме Ви, че крайният срок за регистриране на профил на лицата, извършващи дейност в обекта е 30 септември 2019г. Считано от 01.10.2019г. всички хотелиери, включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи за гости, къщи за гости и апартаменти за гости, трябва да подават информация към ЕСТИ съгласно изискванията на чл.116, ал.5 от Закона за туризма.

Обръщаме се към Вас да предприемете необходимите действия за подаване на заявки за регистрация в ЕСТИ и да се съобразите с изискванията на действащата законова уредба.

Санкции през този период няма да се налагат. След изтичане на гратисния период според закона, за неподаване на данни в ЕСТИ глобите варират  от  1000 до 3000 лв. При повторно нарушение санкцията става двойна, а при трето ще се пристъпва и към заличаване и отнемане на лиценза. 

За повече информация може да се обърнете към г-жа Ирина Юрукова -гл.сп.”Туризъм, защита на потребителя, проекти и програми”, тел. 0879 221512.

                                                                  

                                                                             От Общинска администрация- Девин

 

.

.

.

.
Банер
Банер
Банер